Dirk Matthys

Biography

Prof. dr. ir. Dirk MATTHYS is burgerlijk bouwkundig ingenieur (UGent 1984) en bedrijfskundig ingenieur (UGent 1990). Door zijn studies aan de Graduate School of Industrial Administration en het Computer Science Department (Robotics Institute) van Carnegie Mellon University, Pittsburgh, USA behaalde hij zijn doctoraatstitel in 1990 aan de UGent en is sinds 1985 verbonden aan de Dienst Industrieel Beheer, sinds 1994 als gastprofessor en sinds 1996 als deeltijds docent.

Van 1989 tot 1991 was hij bij het staalbedrijf SIDMAR verantwoordelijk voor de operationele planning, waarna hij overstapte naar TradeARBED in Luxemburg om daar in te staan voor de globale commerciële en capaciteitsplanning van de ARBED Groep, Sector Vlakke Producten. Van 1997 tot 1999 was hij Managing Director van TradeARBED Singapore, regionaal hoofdkwartier in Azië van het verkoopsnet van de ARBED Groep. In 2000 keerde hij terug naar Europa waar hij gedelegeerd bestuurder werd van Sidstahl Benelux, verkoopsorganisatie in België, Nederland en Luxemburg van de Sector Vlakke Producten van de ARBED Groep. In het kader van de fusie tussen de staalgroepen Arbed, Usinor en Aceralia werd hij Executive Vice-President van Arcelor International, en begin 2004 gepromoveerd tot CEO van Arcelor International, het internationale verkoops- en tradingnetwerk van de Arcelor groep.

Zijn academische interesse situeert zich in het domein van de commerciële en capaciteitsplanning van productie- en distributieomgevingen en meer specifiek de toepassing van Artificiële Intelligentietechnieken, Kennissystemen en kennismanagementtechnieken in dit domein.

E-mail
Dirk.Matthys@arcelor.com
Research group
None